Despre sănătate urbană, cu dr. Cezar

Ce înseamnă un oraș sănătos? Cum ar trebui să arate sistemele de mobilitate urbană pentru a îmbunătăți calitatea vieții? Cum ne continuăm viața, depășind anxietatea cauzată de virusul SARS-CoV-2? Cum ne ajută tehnologia să ne păstrăm sănătoși? – sunt câteva dintre întrebările la care vei găsi răspunsuri și sfaturi avizate în episodul de astăzi.

Asculți o discuție transparentă alături de Selena Carază, gazda podcastului, și dr. Cezar Amititeloaie, despre sănătate în contextul mobilității urbane.

În Timp Real este un podcast care ne privește pe toți.

00:00
00:00
  • No title 00:00

Show notes

1:15 – Mens sana in corpore sano în contextul pandemic actual

13:50 – Ce putem face, în context pandemic, pentru a ne simți încrezători în sănătatea corpului nostru?

19:44 – Sistemele de mobilitate urbană și calitatea vieţii

25:20 – Impactul actual al mobilității urbane asupra sănătății psihice și fizice a oamenilor

Cezar Amititeloaie este medic cardiolog și antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, care a ales să-și dedice cariera prevenției. Spune despre el că prin tot ceea ce face își dorește să-i ajute pe oameni să-și depășească problemele medicale, să îi scape de pastile și să-i motiveze să-și ia sănătatea în propriile mâini. Dr. Cezar prescrie tratamente bazate pe sport, nutriție și gândire sănătoasă, având o carismă aparte prin care transmite aceste bune practici celor dispuși să le urmeze. Ni s-a părut omul cel mai potrivit pentru a avea o discuție relaxată despre sănătatea urbană în contextul mobilității, pe timp de pandemie.

Din discuția purtată pentru cel de-al doilea episod al podcastului În timp real, au rezultat 40 de minute savuroase, pline de idei, exemple și sfaturi, despre cum ne putem menține sănătoși fizic exemple și sfaturi, despre cum ne putem menține sănătoși fizic, dar mai ales psihic, într-un mediu urban în care se resimt efectele perioadei agitate pe care o trăim. Ideea în jurul căreia am gravitat poate cel mai mult, a fost cea a anxietății provocate de virus – cum o resimțim și cum o depășim.

 Din perspectiva mobilității urbane, „Eu nu merg cu autobuzul, pentru că s-ar putea să mă infectez” este fraza pe care am auzit-o cel mai des. Mijloacele de transport public se numără printre locurile considerate cu grad mare de risc de infectare cu noul coronavirus. Ar trebui ca asta să ne sperie și să ne împiedice să ne continuăm viața în mod firesc? Nu chiar. Virusul nu ne ocolește, dacă ne izolăm complet (lucru care oricum ne este imposibil). Dimpotrivă, ne dă și mai tare viața peste cap. În plus, frica este dușmanul imunității, slăbește corpul și îl face mult mai vulnerabil în fața infecțiilor. Soluția este la noi și se rezumă la un principiu simplu și popular: mens sana in corpore sano.

Cum ne îngrijim de corp, de minte și dobândim încredere în propria sănătate, aflăm de la dr. Cezar. Rețeta este mai simplă decât ai crede și cu beneficii pe toate planurile vieții. O afli ascultând cel de-al doilea episod al podcastului În timp real! Așa că pune cola deoparte, fă-ți un ceai bun și dă play.